Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το Σάββατο 13/08. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην χώρα.

08-12-2016 23:36 / 3304 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το Σάββατο 13/08. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην χώρα.

Καλησπέρα σας.


Επιδείνωση θα παρουσιάσει σε κάποιες περιοχές της χώρας ο καιρός τις επόμενες ώρες.


Πιο αναλυτικά:
Την νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Σταδιακά και προς το ξημέρωμα οι βροχές θα κινηθούν νοτιότερα, επηρεάζοντας τους νομούς Μαγνησίας, Λάρισσας(Νοτιοδυτικά τμήματα), Φθιώτιδας, Βοιωτίας(Βόρεια τμήματα) και Εύβοιας(Βόρεια τμήματα).
Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.
Επίσης, πολύ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Ανατολικά-Βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου και πιθανόν στα υπερβόρεια τμήματα της Αττικής.
Οι βροχές μέτριας έντασης και οι τοπικές καταιγίδες που θα σημειώνονται θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες, ενώ θα αρχίσουν να περιορίζονται προς το μεσημέρι.

Τις μεσημεριανές ώρες στα Δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας, Αχαΐας(Νότια και Δυτικά τμήματα), Αρκαδίας(Βόρεια τμήματα), Λακωνίας(Νότια τμήματα) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Επίσης πιθανότητα(γύρω στο 30-40%) για τοπικές βροχές έχουν τα ορεινά της Δυτικής Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, των Επτανήσων και της Δυτικής Κρήτης.

Ισχυρό θα είναι το μελτέμι στο Αιγαίο που θα φτάσει τα 6-8 μποφόρ και τοπικά στην Νότια Εύβοια, στις Βόρειες Κυκλάδες, στο Ικάριο πελαγος και στην Νότια Κρήτη τα 9 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα αγγίξουν τα 3-5 και τοπικά και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 32-34 βαθμούς σε όλη την χώρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σε όλη την χώρα τον Δεκαπενταύγουστο(θα ενημερωθείτε περαιτέρω).


Καλό σας βράδυ.
Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).