Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος - Έρχονται Ισχυρές Καταιγίδες

06-03-2017 01:25 / 7869 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος - Έρχονται Ισχυρές Καταιγίδες

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Ιουνίου

Πρόγνωση καιρού Θράκης

Η μέρα ξεκινάει με αυξημένες νεφώσεις παντού χωρίς φαινόμενα όμως. Σχετικά γρήγορα από τις προμεσημβρινές ώρες κιόλας καταιγίδες θα αναπτυχθούν ταχύτατα στις περισσότερες περιοχές μακριά από την θάλασσα. Έτσι το μεσημέρι και το απόγευμα γενικευμένη αστάθεια θα κυριαρχεί σχεδόν παντού με τοπικά ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Πολύ πιθανές είναι και οι χαλαζοπτώσεις τοπικά. Τα φαινόμενα θα έχουν μια μικρή εξασθένηση προς το βράδυ αλλά και πάλι τοπικά θα αναπτύσσονται ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 16 έως 31°C βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 1-2 μποφόρ αλλά κατά την διάρκεια των καταιγίδων ίσως τοπικά να ενισχύονται αρκετά.

Πρόγνωση καιρού Μακεδονίας

Ο καιρός στην Μακεδονία θα ξεκινήσει από το πρωί ήδη πολύ άστατος με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας μακριά από την θάλασσα αλλά και με αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Μέσα στην ημέρα η αστάθεια θα φουντώσει παντού δίνοντας ισχυρές μπόρες και καταιγίδες με αυξημένη την πιθανότητα για τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Και προς το βράδυ όμως παρά την μικρή εξασθένηση των καταιγίδων αυτές θα επιμείνουν σε αρκετές περιοχές δίνοντας τοπικά ισχυρά φαινόμενα. Μικρότερες είναι οι πιθανότητες μέσα στην μέρα για κάποια μπόρα η καταιγίδα κοντά στα παραθαλάσσια μέρη, ενώ ακόμα μικρότερη είναι η πιθανότητα για φαινόμενα στα πόδια της Χαλκιδικής. Ωστόσο και σε αυτά τα μέρη μετά τα μεσάνυχτα θα φουντώσει η αστάθεια δίνοντας τοπικά πολύ ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 14 έως 32°C βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ, αλλά κατά την διάρκεια των καταιγίδων ίσως ενισχύονται τοπικά αρκετά.

Πρόγνωση καιρού Ηπείρου

Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικά πολύ αυξημένες νεφώσεις. Σχετικά γρήγορα τις προμεσημβρινές ώρες μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στο εσωτερικό της Ηπείρου μακριά από την θάλασσα και κυρίως κοντά στον ορεινό κορμό της Πίνδου. Αυτές οι καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι και αργά το απόγευμα αλλά με την δύση του Ήλιου σταδιακά θα περιοριστούν παντού. Το βράδυ θα παραμείνουν μόνο οι αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία από 12 έως 29°C βαθμούς. Οι άνεμοι πολύ ασθενείς και μεταβλητοί έως 2 μποφόρ, αλλά τοπικά ίσως ενισχύονται πρόσκαιρα λόγω των καταιγίδων.

Πρόγνωση καιρού Ιονίου

Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικά πολύ αυξημένες νεφώσεις παντού. Όμως γρήγορα προς τις προμεσημβρινές ώρες μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν σε κεντρικό και βόρειο Ιόνιο. Ωστόσο προς το απόγευμα και το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού ενώ ο καιρός στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο θα ανοίξει. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα επιμείνουν κυρίως στην περιοχή της Κέρκυρας. Η θερμοκρασία από 17 έως 30°C βαθμούς. Οι άνεμοι ΔΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας

Το Σάββατο θα ξεκινήσει στην Θεσσαλία με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά χωρίς κανένα φαινόμενο αρχικά. Γρήγορα προς το μεσημέρι μπόρες και καταιγίδες θα απασχολήσουν πρώτα τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας κοντά στα ορεινά και στην συνέχεια γρήγορα θα επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα. Τοπικά ορισμένες καταιγίδες ίσως είναι ισχυρές με συνοδεία χαλαζοπτώσεων. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σχετική μείωση αλλά τοπικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 14 έως 33°C βαθμούς. Οι άνεμοι αν και θα είναι πολύ ασθενείς στα 1-2 μποφόρ, πρόσκαιρα στις καταιγίδες ίσως ενισχυθούν σημαντικά.

Πρόγνωση καιρού Στερεάς και Εύβοιας (πλην Αττικής)

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα διατηρηθούν στις περισσότερες περιοχές μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, επιτρέποντας ωστόσο τοπικά ανοίγματα στον καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στην κεντρική Στερεά κυρίως αλλά και στην Εύβοια κοντά στην Δίρφη. Οι μπόρες και οι καταιγίδες αυτές θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες στις περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η δυτική Στερεά μέσα στην μέρα εκτός από τις παροδικές αυξημένες νεφώσεις δεν θα έχει κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Η θερμοκρασία από 12 έως 33°C βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-4 μποφόρ. Κατά την διάρκεια των καταιγίδων ίσως ενισχυθούν τοπικά και πρόσκαιρα.

Πρόγνωση καιρού Αττικής

Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που γρήγορα όμως θα διαλυθούν και θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Ωστόσο από αργά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τοπικές μπόρες η και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού και κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία από 20 έως 33°C βαθμούς. Οι άνεμοι κυρίως ΑΝΑκοι στα 2-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Πελοποννήσου

Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες όμως γρήγορα θα διαλυθούν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα αυξηθούν. Έτσι προς αργά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε στο εσωτερικό της Πελ/νησου και κυρίως στα ορεινά, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα αυτά να έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Γρήγορα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και θα επικρατήσει ξαστεριά. Η θερμοκρασία από 14 έως 33°C βαθμούς  Οι άνεμοι ΔΒΔκοι στα 3-4 και πολύ τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ πρόσκαιρα.

Πρόγνωση καιρού ανατολικού Αιγαίου

Το Σάββατο στο ανατολικό Αιγαίο θα ξεκινήσει και θα κυλίσει με σχετικά καλό καιρό αφού αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά χωρίς κανένα φαινόμενο κατά την διάρκεια της μέρας. Προς το βράδυ ωστόσο η αστάθεια θα κάνει και εδώ την εμφάνισή της και κυρίως στην Λήμνο και την Λέσβο, με την μορφή μπορών και καταιγίδων τοπικά ισχυρών. 

Η θερμοκρασία από 18 έως 30°C βαθμούς. 

Οι άνεμοι κυρίως ΝΑκοι στα 2-4 μποφόρ, και μόνο στην περιοχή της Λήμνου θα πνέει ΒΑκος άνεμος στα 3-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Ρόδου-Δωδεκανήσων

Με αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα θα ξεκινήσει θα κυλάει και θα τελειώσει το 24ώρο του Σαββάτου.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις καθ όλο το 24ώρο με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 2-3 bf.
Θερμοκρασίες σε άνοδο :
Βόρεια : απο 17.. έως 25°C
Νότια : απο 18.. έως 26°C
Λίνδος : απο 20.. έως 27°C
Υγρασία : 50% - 87%

Κυριακή 4 Ιουνίου

Πρόγνωση καιρού Θράκης

Ήδη από τα ξημερώματα μπόρες και καταιγίδες θα επηρεάζουν αρκετές περιοχές της Θράκης, όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι αρκετά ισχυρά. Ωστόσο από το πρωί αλλά και καθ'όλη την διάρκεια της μέρας τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, ενώ στον Έβρο η ηλιοφάνεια θα κάνει δυναμική εμφάνιση, με τις αραιές νεφώσεις να επιμένουν τοπικά. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά οι καταιγίδες στα δυτικά τμήματα ίσως είναι ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. 
Η θερμοκρασία από 16 έως 32°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι ΒΑκοι στα 3-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Μακεδονίας

Από τα ξημερώματα θα επικρατεί έντονη αστάθεια στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας κυρίως που θα δίνει πολύ ισχυρές καταιγίδες στα παραθαλάσσια κοντά στον Θερμαικό, στα πόδια της Χαλκιδικής αλλά και στον Στρυμονικό κόλπο και την Θάσο. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια από τα παραθαλάσσια τμήματα θα μεταφερθεί στα ηπειρωτικά όπου και πάλι θα έχουμε τοπικά ισχυρές καταιγίδες με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στην δυτική Μακεδονία, χωρίς να αποκλείεται και εδω κάποια τοπικα ισχυρή μπόρα/καταιγίδα. Και εδώ από τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά. 
Η θερμοκρασία από 12 έως 31°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-4 μποφόρ, αλλά κατά την διάρκεια των καταιγίδων ίσως τοπικά ενισχύονται αρκετά.

Πρόγνωση καιρού Ηπείρου

Η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες αραιές νεφώσεις αλλά γενικά πολύ καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές μπόρες/καταιγίδες θα αναπτυχθούν στον ορεινό όγκο της Πίνδου και θα επηρεάσουν περιοχές κοντά στα ορεινά. Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γενικευμένα και έντονα. Πάυση των όποιων φαινομένων το βράδυ, ενώ οι τοπικές νεφώσεις θα επιμείνουν.
 Η θερμοκρασία από 12 έως 32°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι πολύ ασθενείς και μεταβλητοί έως 2 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Ιονίου

Στο Ιόνιο η Κυριακή θα ξεκινήσει και θα κυλίσει με εξαιρετικό καιρό καθώς τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι πολύ μεγάλα μέσα στην ημέρα. Ωστόσο το απόγευμα τοπικές αραιές νεφώσεις δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφανησή τους, προερχόμενες από τις καταιγίδες της ηπειρωτικής χώρας. Μέχρι και την αλλαγή της μέρας δεν αναμένεται κανένα φαινόμενο με τον αίθριο καιρό να διατηρείται παντού. 
Η θερμοκρασία από 14 έως 30°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι Βδκοι στα 2-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας

Από το πρωί της Κυιακής θα επικρατούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα που θα δίνουν μπόρες και καταιγίδες κοντά στα παραθαλάσσια τμήματα της Λάρισας και της Μαγνησίας αλλά και των Σποράδων. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. Πιθανώς τοπικά να εκδηλωθούν χαλαζοπτωσεις. Περιορισμός και παύση των φαινομένων προς τα μεσάνυχτα.
 Η θερμοκρασία από 14 έως 32°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ, αλλά πιθανώς κατά την διάρκεια των καταιγίδων να ενισχύονται τοπικά.

Πρόγνωση καιρού Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (πλην Αττικής)

Η Κυριακή στην Στερεά θα ξεκινήσει με τοπικές αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και ανατολικά τμήματά της οι οποίες μάλιστα θα δώσουν κάποιες καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Εύβοια νωρίς το πρωί. Γρήγορα όμως η αστάθεια θα φουντώσει και στην κεντρική Στερεά όπου το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Πολύ λιγότερα φαινόμενα και κυρίως κοντά στα ορεινά θα έχει η δυτική Στερεά κατά την διάρκεια της μέρας. Παύση των φαινομένων παντού προς τα μεσάνυχτα. 
Η θερμοκρασία από 12 έως 32°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι παντού ασθενείς στα 1-2 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Αττικής

Η Αττική από νωρίς το πρωί θα έχει έντονη αστάθεια η οποία θα είναι εμφανής με σύννεφά κατακόρυφης ανάπτυξης που θα δίνουν μπόρες ήδη από νωρίς. Ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα βόρεια και δυτικά του νομού κυρίως, ενώ μεγάλη είναι και η πιθανότητα να επηρεαστεί το λεκανοπέδιο από κάποια καταιγίδα το απόγευμα. Τα φαινόμενα με την δύση του Ήλιου θα περιοριστούν παντού και θα σταματήσουν. 
Η θερμοκρασία από 16 έως 32°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Πελοποννήσου

Η μέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά στην Πελ/νησο με αίθριο καιρό παντού. Τις προμεσημβρινές ώρες όμως μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν αρχικά στα ορεινά και στην συνέχεια προς το απόγευμα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές. Πιθανώς τα φαινόμενα τοπικά να είναι λίγο πιο έντονα. Παύση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού προς το βράδυ. 
Η θερμοκρασία από 12 έως 32°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι ασθενείς και μεταβητοί στα 2-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού ανατολικού Αιγαίου

Νωρίς το πρωί μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην περιοχή της Λήμνου, αλλά στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Ωστόσο οι μπόρες και οι καταιγίδες αυτές προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα ''κατηφορίσουν'' προς την Λέσβο και στην συνέχεια στην Χίο που θα δώσουν τοπικές καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό των νησιών αυτών. Πολύ μικρή είναι η πιθανότητα για εκδήλωση έστω και τοπικής μπόρας στην Ικαρία και την Σάμο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού αλλά οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα επιμείνουν. 
Η θερμοκρασία από 16 εως 33°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι ΒΒΑκοι στα 3-4 και τοπικά λεως 5 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Κυκλάδων

Η Κυριακή στις Κυκλάδες θα κυλίσει με πολύ καλό καιρό, αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρά. Ωστόσο το πρωί υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες/καταιγίδες στα ΒΒΔκα τμήματα των Κυκλάδων κοντά στην Αττική και την Εύβοια. 
Η θερμοκρασία από 17 έως 30°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι βόρειοι στα 2-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Ρόδου-Δωδεκανήσων

Με αραιές νεφώσεις θα ξημερώσει η μέρα σε όλα τα τμήματα που θα πυκνώσουν σε Αστυπάλαια , Πάτμο , Κάσο και Κάρπαθο και έχουν πιθανότητες να δώσουν παροδική ψιχάλα η μπόρα σύντομης διάρκειας.
Πιθανότητα για παροδική ψιχάλα η μπόρα έχει θα και η Ρόδος τις νυχτερινές ώρες.
Στα υπόλοιπα νησιά δεν προβλέπονται φαινόμενα και μάλιστα θα υπάρχουν πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις 2-3 bf. σε όλα τα τμήματα.
Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια : απο 17.. έως 25°C
Νότια : απο 18.. έως 26°C
Λίνδος : απο 20.. έως 27°C
Υγρασία : 60% - 95%

Πρόγνωση καιρού Κρήτης

Η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλίσει με εξαιρετικό καιρό στο μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νησιού με πιθανή επέκταση για λίγο και στα νότια πεδινά τμήματα. Παύση των φαινομένων με την δύση τυ Ήλιου. 
Η θερμοκρασία από 17 έως 30°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι κυρίως ΔΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ.

Δευτέρα 5 Ιουνίου 


Η μέρα θα ξεκινήσει παντού με πολύ καλό καιρό και απουσία φαινομένων, ωστόσο τοπικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Σχετικά γρήγορα προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν μπόρες και καταιγίδες στον ορεινό όγκο της Πίνδου, στην Ροδόπη αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι τοπικά ίσως ισχυρά, ενώ προς το απόγευμα δεν αποκλείεται οι μπόρες αυτές να επηρεάσουν παρακείμενες, στα ορεινά, περιοχές. 
Γενικά όμως οι περιοχές μακριά από τα βουνά και ειδικότερα τα παραθαλάσσια τμήματα έχουν μικρές πιθανότητες για κάποια παροδική μπόρα την Δευτέρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σε αυτά τα τμήματα. Τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν στις προαναφερθήσες περιοχές προς το βράδυ και ειδικότερα τα μεσάνυχτα θα έχουν σταματήσει. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 33°C βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 33°C βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 11 έως 33°C βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 15 έως 30°C βαθμούς. 
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔκοι στα 3-4 μποφόρ, και στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 3-4 και τοπικά στην περιοχή της Λήμνου έως 5 μποφόρ.

Ρόδος-Δωδεκάνησα

Καιρός γενικά αίθριος με εξαίρεση την Ρόδο όπου τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να δώσουν ολιγόλεπτη ψιχάλα η μπόρα.
Άνεμοι απο διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2-3 bf. έως το μεσημέρι στην συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια : απο 17.. έως 25°C
Νότια : απο 18.. έως 26°C
Λίνδος : απο 20.. έως 27°C
Υγρασία : 55% - 90%Προγνώσεις και επιμέλεια : Τάσος Κιουρτζάκης - Γιάννης Μανωλάς

Forecastweather.gr