Πρόγνωση καιρού Ελλάδος: Τριήμερο Αγίου Πνεύματος.

05-25-2018 15:43 / 1945 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος: Τριήμερο Αγίου Πνεύματος.

-Σάββατο 26/5: Η μέρα θα ξεκινήσει παντού με αρκετή ηλιοφάνεια και διάσπαρτες νεφώσεις. Αυτές οι νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα θα καταφέρουν να δώσουν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας αλλά και στον ορεινό κορμό της Πίνδου μέχρι την Πελοπόννησο. Μπόρες και καταιγίδες θα δημιουργηθούν το μεσημέρι στην Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες με λίγες αραιές νεφώσεις να επιμένουν μόνο στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 12 έως 33-34 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 32 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι στα 4-6 μποφόρ.


-Κυριακή 27/5: Η Κυριακή θα ξεκινήσει παντού με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και πάλι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα (κυρίως στην Ρόδο). Προς τις βραδινές ώρες και πάλι η ξαστεριά θα επιστρέψει στο μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 12 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 13 έως 30 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στα 5-6 μποφόρ.

-Δευτέρα 28/5: Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η Δευτέρα στην χώρα, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Νωρίς το πρωί δεν αποκλείονται κάποιες τοπικές μπόρες/καταιγίδες στην Κρήτη. Προς τις μεσημβρινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου δίνοντας καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου και στην βόρεια χώρα, όπου εδώ ίσως είναι πιο ευρείας κλίμακας από τις προηγούμενες μέρες.

Το βράδυ και πάλι όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά παντού. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 10 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ (τοπικά οι ριπές ίσως και 7 μποφόρ).

Eπιμέλεια: Tάσος Κουρτζιάκης