Πρόγνωση καιρού Ηπείρου για 23-24/10/2017

10-22-2017 22:00 / 2609 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ηπείρου για 23-24/10/2017

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας.

Ψυχρό μέτωπο κινούμενο από τα δυτικά βορειοδυτικά προς τα ανατολικά νοτιοανατολικά θα επηρεάσει άμεσα την Ήπειρο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά: 

Τη Δευτέρα από τις πρωινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένουμε πιο τοπικά και ήπια φαινόμενα. Ο καιρός λοιπόν την Τρίτη θα παρουσιάσει πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία βελτίωση του καιρού θα έχουμε από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τοπική πρόγνωση περιοχής Ιωαννίνων:

Για τη Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αναφορά την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και περιορισμένα. Αναλυτικότερα:

Για την Τρίτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Οκτώβριο:

Μέση θερμοκρασία: 14.9 °C, Μέση Μέγιστη θερμοκρασία: 21.2 °C, Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία: 8.5 °C, Ύψος βροχής: 99.5 mm, Αριθμός ημερών βροχής: 10, Μέση νέφωση: 4 όγδοα, Επικρατών άνεμος: Νοτιοανατολικός.

Επιμέλεια: Έμη Ντινοπούλου