Πρόγνωση καιρού Ηπείρου για 30/11-1/12/2017

11-29-2017 23:00 / 2556 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ηπείρου για 30/11-1/12/2017
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας.
Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάσει άμεσα την Ήπειρο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, και τους πολύ ισχυρούς ανέμους στο Ιόνιο. Πιο αναλυτικά: 
Για την Πέμπτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Λόγω μεταφοράς σκόνης οι βροχές τοπικά θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά στο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Άρτα και στην περιοχή των Ιωαννίνων η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Για την Παρασκευή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Λόγω μεταφοράς σκόνης οι βροχές τοπικά θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής.Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους αναμένονται ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περιοχή των Ιωαννίνων η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ τα νέα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού…

Καλό σας βράδυ.
Επιμέλεια: Έμη Ντινοπούλου