Πρόγνωση καιρού Κρήτης για 28-29/10/2017

10-27-2017 23:00 / 4037 προβολές
Πρόγνωση καιρού Κρήτης για 28-29/10/2017

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας.

Ψυχρό μέτωπο κινούμενο από τη κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει άμεσα την Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο αρχικά ο καιρός θα παρουσιάσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία όμως θα αυξηθούν  και από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά του νομού Χανίων θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και στον υπόλοιπο νομό και προοδευτικά θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Κρήτη. Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Άνεμοι:

Αρχικά το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά έως ισχυροί στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού Χανίων. Από τις βραδινές ώρες όμως οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, στα δυτικά και βόρεια, με την ίδια ένταση.

Την Κυριακή αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά έως ισχυροί, όμως από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία:

Σάββατο

Βόρεια τμήματα του νησιού: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νότια τμήματα του νησιού: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ορεινά: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Βόρεια τμήματα του νησιού: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νότια τμήματα του νησιού: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ορεινά: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καλό σας Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια: Έμη Ντινοπούλου