Πρόγνωση καιρού Ελλάδος / Σάββατο 21-01-17

01-20-2017 21:00 / 1343 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος / Σάββατο 21-01-17

Κυκλάδες: Σε όλα τα νησιά μας αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις το πρωί γύρω από τους ορεινούς όγκους που γρήγορα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 5-6bf. Η θερμοκρασία από 9 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα ορεινά 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερη ως προς τις ελάχιστες.

Κρήτη: Ηλιοφάνεια σε όλοτο νησί χωρίς να παρατηρηθούν κάποια φαινόμενα. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6bf. Η θερμοκρασία από 10 με 14 βαθμούς κελσίου στα παραθαλάσσια και στα ορεινότερα από 4-10βαθμούς κελσίου

Εύβοια: Σε όλο τον νομό αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις στου ορεινούς όγκους. Δεν αποκλείεται στην κορυφή της Δίρφυς τις πρώτες πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο όπου πολύ γρήγορα θα σταματήσουν.Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5bf στα βόρεια, στα κεντρικά και στα νότια 5-6Bf. Η θερμοκρασία από 9 με 12 βαθμούς κελσίου και στα ορεινότερα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πελοπόννησος: Χωρίς φαινόμενα θα κυλήσει η αυριανή ημέρα με τον ήλιο να κυριαρχεί σχεδόν παντού.Αραιές νεφώσεις στα ορεινά χωρίς να έχουμε φαινόμενα. Οι άνεμοι στα ανατολικά και στα κεντρικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5bf. Στα δυτικά ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 στα ορεινά, από 4 έως 10 στα κεντρικά και στα παραθαλάσιια από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Δωδεκάνησα: Καιρός αίθριος σε όλα τα τμήματα.

Μικρή εξαίρεση το Καστελλόριζο που απο το μεσημέρι και μετά θα το περιτριγυρίζουν υετοφόρες νεφώσεις ωστόσο εκτιμώ πως πάρα πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να περάσουν στο νησί για να αφήσουν κάποια παροδική μπόρα.Δίνω ένα 10% και πολύ είναι.

Άνεμοι ΒΔ 5-6 bf παντού , εξασθενούν σε Ρόδο -Καστελλόριζο στα 3-4 bf το βράδυ ενώ θα στρέφονται απο ΒΑ διευθύνσεις.

Θερμοκρασίες :

στα Βόρεια : απο 8.. έως 12°C

στα Νότια : απο 9.. έως 13°C

και στα Ορεινά : απο 6.. έως  11°C


Υγρασία : 50% - 85%

Οσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα απασχολούν τμήματα της Θεσσαλίας, της κεντροανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Χαλκιδικής και του βόρειου Αιγαίου και θα εκδηλώνονται τοπικά ασθενή φαινόμενα κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και τα προσήνεμα στον βόρειο άνεμο τμήματα της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Από το μεσημέρι θα παύσουν και από τις απογευματινές ώρες θα τείνουν να ελαχιστοποιηθούν και οι όποιες νεφώσεις. Αραιές νεφώσεις με γαλακτώδη όψη θα εμφανιστούν σε κεντρικό Ιόνιο και Πελοπόννησο τις μεσημβρινές ώρες, άνευ σημασίας. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια.

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 5-7 μπόφορ με σταδιακή εξασθένιση, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές μην υπερβαίνοντας τα 4 μπόφορ

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 6 βαθμούς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στα δυτικότερα τμήματα δεν θα ξεπεράσει το θερμόμετρο τους 2 βαθμούς. Στην Θράκη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 6-7 βαθμούς, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα που θα φλερτάρει με τους 0 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν τους 8-10 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 11, στην Στερεά Ελλάδα τους 8-9 (στην Αθήνα τους 11 βαθμούς), στο βόρειο Αιγαίο τους 7-8, ενώ στην Ήπειρο τους 10-11 βαθμούς


Eπιμέλεια: Μάνος Λεγάκης, Ιβάν Μανωλάς, Σεμερτζίδης Δημήτρης