Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα ανατολικά αύριο Τετάρτη. Πρόγνωση καιρού Αττικής.

02-26-2019 00:00 / 867 προβολές
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα ανατολικά αύριο Τετάρτη. Πρόγνωση καιρού Αττικής.

Κλείνει προς το παρόν ο κύκλος των ψυχρών διαταραχών στην Αττική με μία ακόμα πρόσκαιρη μεταβολή χειμερινού τύπου αύριο , η οποία αναμένεται να έχει παρέλθει το πρωί της Πέμπτης. Από αυτήν την μεταβολή αναμένεται να επηρεαστούν και η Εύβοια, η υπόλοιπη ανατολική Στερεά, η Μαγνησία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη με τοπικές βροχές, μικρή ενίσχυση των βοριάδων και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ( ελάχιστο ενδεικτικό υψόμετρο ~500μ).  

Αύριο Τετάρτη στην Αττική αναμένεται παροδική συννεφιά , που στα βόρεια του νομού θα είναι πυκνότερη και αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 600-700μ. Πρόσκαιρη συννεφιά αναμένεται και στο Λεκανοπέδιο, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο πέρα από ψιχάλες ή ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια προάστια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί στα 4-6 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 6 έως 10oC. Στα βόρεια θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη.

Πέμπτη: Από τα μεσάνυχτα έως και νωρίς το πρωί αναμένεται συννεφιά κυρίως στα βόρεια τμήματα και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως και τα 550-600μ υψόμετρο και χιονόνερο στα βόρεια προάστια. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως από την Αθήνα και βορειότερα αναμένεται στο Λεκανοπέδιο. Μέσα στην ημέρα τα όποια φαινόμενα  στα βόρεια θα σταματήσουν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια , ειδικά στα κεντρικά και νότια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί στα 3-5 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 5 έως 12oC. Στα βόρεια θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης