Σημαντικά φαινόμενα κατά τόπους / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 31-10-19

10-30-2019 20:00 / 888 προβολές
Σημαντικά φαινόμενα κατά τόπους / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 31-10-19

Πέμπτη 31/10/19

Ιόνιο: Σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά τμήματα κατά περιόδους θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ηπειρος: Βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Στα παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και πιο επίμονα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Πελοπόννησος: Αστατος καιρός. Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες που θα εναλλάσσονται με διαστήματα παύσεως των φαινομένων. Στα δυτικά (Ηλεία και Αχαΐα) και στα κεντρικά ορεινά και ημιορεινά τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και επιμονή. Το βράδυ αναμένεται πέρασμα αρκετών καταιγίδων που θα προέρχονται από το νότιο Ιόνιο με κίνηση νοτιοανατολική.

Στερεά Ελλάδα: Περάσματα βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων. Τα φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι κατά περιόδους έντονα. Όσον αφορά στην Αττική απο το πρωί αναμένεται νεφελώδης καιρός με ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι βροχές θα ενταθούν και  θα εκδηλωθούν καταιγίδες προς το δυτικό Σαρωνικό με τάση επέκτασης και προς την δυτική και νότια Αττική. Όσο προχωράμε μέσα στην νύχτα οι βροχές θα επιμείνουν με πιο ασθενή χαρακτήρα και θα είναι κατά κύριο λόγο ποτιστικές, κυρίως προς τα δυτικά, ενώ οι όποιες καταιγίδες θα υποχωρήσουν προς τα νότια του Αργοσαρωνικού (στην κεντρική μας σελίδα είναι αναρτημένη η ξεχωριστή πρόγνωση Αττικής)

Θεσσαλία: Βροχές κατά περιόδους. Τα φαινόμενα στα παράλια της Λάρισας θα είναι πιο επίμονα.

Μακεδονία: Βροχοπτώσεις κατά περιόδους που όσο νοτιότερα κινούμαστε τόσο εντονότερες θα είναι. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εστιάσουν στους Νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής όπου και κατά περιόδους θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Θράκη:  Ασθενείς βροχοπτώσεις με διαστήματα βελτίωσης.

Αιγαίο: Αρχικά σποραδικές βροχές στα βόρεια τμήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα απασχολήσουν σχεδόν το σύνολό του. Τα μεγαλύτερα ποσά βροχόπτωσης αναμένονται στις Σποράδες και σε τμήματα των Κυκλάδων (κυρίως κεντρικών και δυτικών) όπου και θα αποκτήσουν πρόσκαιρα το βράδυ έντονο χαρακτήρα. Σποραδικά φαινόμενα θα δεχθεί και η Κρήτη (κυρίως στα ορεινά και νοτιότερα τμήματά της).


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματά του που θα πνέουν σταθερά δυτικοί έως 5-6 μποφόρ

Όσον αφορά στο Αιγαίο, στα βόρεια τμήματά του αναμένονται βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ, στα κεντρικά του ασθενείς μεταβλητοί, ενώ στα νότια δυτικοί μέχρι 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα.

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτριος