Σημαντική αστάθεια αύριο Τρίτη στο νομό Αττικής με βροχές & καταιγίδες.

06-10-2019 00:00 / 1407 προβολές
Σημαντική αστάθεια αύριο Τρίτη στο νομό Αττικής με βροχές & καταιγίδες.

Μικρή πτώση παρουσιάζει σήμερα η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα, έπειτα από ένα αρκετά ζεστό Σαβ/κο. Τοπικές νεφώσεις αστάθειας παρατηρούνται στον ουράνιο θόλο, μη ικανές να δώσουν βροχή. 

Αύριο Τρίτη η αστάθεια στον νομό Αττικής αναμένεται να ενταθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών , δίνοντας μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες, ενδεχομένως τοπικά ισχυρές. 

Πιο αναλυτικά, η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις β. ρεύματος, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν και η αυξημένη ηλιοφάνεια θα πυροδοτήσει την δημιουργία νεφών κατακόρυφης ανάπτυξης με τάση να οργανώνονται γρήγορα σε πυρήνες καταιγίδων. Κατά διαστήματα , από νωρίς το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα, φαίνεται να επηρεάζονται από βροχές - κυρίως με τη μορφή μπόρας- ή καταιγίδες τα περισσότερα τμήματα του νομού και του Λεκανοπεδίου, ενώ η αστάθεια δείχνει να εστιάζει στις νοτιοανατολικές απολήξεις της Πάρνηθας και τις βόρειες του Υμηττού. 

Έτσι, τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται σε βόρειες και κεντρικές περιοχές των Αθηνών , όπου μάλιστα δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από ραγδαία βροχή, χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και στη συνέχεια από μεταβλητές διευθύνσεις στα 2-4 bofor, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 23 έως 31oC.