Σημαντική επιδείνωση του καιρού από αύριο στην χώρα.

07-14-2017 22:00 / 4994 προβολές
Σημαντική επιδείνωση του καιρού από αύριο στην χώρα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Σάββατο 15/7/16.

Επιδείνωση του καιρού. Ψυχρή λίμνη συνοδευόμενη από ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα αποκοπεί από την κυκλοφορία και θα κινηθεί Α,ΝΑ προς την χώρα μας.Η διαταραχή αυτή θα συνοδεύεται και από μετωπική δραστηριότητα.Ο συνδυαμός ψυχρότερων αερίων μαζών με τις θερμές θάλασσες θα είναι εκρηκτικός για έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διαταραχής θα είναι η αρκετά μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα έντονα φαινόμενα που θα μας επηρεάσουν έως το βράδυ της δευτέρας Πιο αναλυτικά: Αύριο Σάββατο ήδη από τις πρώτες ώρες περιμένουμε βροχές κατά τόπους ισχυρές στην Κεντροδυτική Μακεδονία και την Θεσσαλία.Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και τοπικές αραιές νεφώσεις.Όσο φτάνουμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα και θα καλύψουν σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.

Από το μεσημέρι και μετά βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της Μακεδονίας,της Θεσσαλίας,και της Κεντρικής Στερεάς.Τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα είναι έντονα κατά τόπους και κυρίως στις περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους.

Υπάρχει και η πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

 Όσον αφορά την Κυριακή και την Δευτέρα θα ενημερωθείτε αναλυτικά μέσα από το Forecastweather.gr αύριο.