Σημαντική επιδείνωση του καιρού αύριο στην Αττική- Πρόγνωση καιρού έως & Παρασκευή 16/2/2018.

02-14-2018 00:00 / 1651 προβολές
Σημαντική επιδείνωση του καιρού αύριο στην Αττική- Πρόγνωση καιρού έως & Παρασκευή 16/2/2018.

Σοβαρή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο στο νομό Αττικής , καθώς οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό απο την περιοχή της νότιας Ιταλίας κινείται ανατολικά- νοτιοανατολικά και θα λάβει ευνοική τροχιά για την εκδήλωση ισχυρών φαινομένων σε όλη την ανατολική Στερεά και Εύβοια. 

Πιο αναλυτικά:

Επόμενες ώρες- Πέμπτη: Σταδιακή ανάπτυξη νεφώσεων από τις απογευματινές ώρες, οι οποίες το βράδυ θα γίνουν πιο πυκνές στα δυτικά και νότια και θα εκδηλωθούν οι πρώτες τοπικές βροχές. Μέχρι το ξημέρωμα της αυριανής μέρας ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με πυκνές νεφώσεις και διάσπαρτες βροχές , οι οποίες στα νότια - δυτικά παράκτια και τον Σαρωνικό θα έχουν τον χαρακτήρα μπόρας, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και τοπική καταιγίδα εκεί.

Στη συνέχεια, ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω από τα δυτικά προς τα ανατολικά και οι βροχές θα ενταθούν και θα γενικευτούν και μέσα στην Αθήνα. Τα φαινόμενα θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα αρχικά στη δυτική Αττική , το δυτικό και βόρειο Λεκανοπέδιο και τα βόρεια του νομού και στη συνέχεια και στη βορειοανατολική Αττική. Eίναι πιθανό να εκδηλωθούν και διάσπαρτες καταιγίδες , κυρίως στα δυτικότερα τμήματα. Κατά το μεσημέρι- απόγευμα οι βροχές θα αποκτήσουν μικρότερη αλλά σταθερή ένταση , για να αρχίσουν να υποχωρούν εντός των βραδινών ωρών.

Δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί χιονόπτωση στα ψηλότερα τμήματα της Πάρνηθας, του όρος Πατέρα και του Κιθαιρώνα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί - ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί , στρεφόμενοι στη συνέχεια σε ανατολικούς- βορειοανατολικούς με μειωμένη ένταση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πρωτεύουσα από 8 έως 13 oC. 

Παρασκευή : Με τα κυρίαρχα προγνωστικά δεδομένα, ο καιρός την Παρασκευή στο νομό Αττικής θα είναι νεφελώδης και θα σημειώνονται παροδικές βροχές  κυρίως στα βόρεια - βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου οι βροχές θα είναι ασθενούς και διαλειμματικού χαρακτήρα, με αυξημένη ωστόσο πιθανότητα πρόσκαιρων εξάρσεων κυρίως το πρωί - μεσημέρι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα υποχωρήσουν σταδιακά από όλες τις περιοχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 8 έως 12 oC.

Eπιμέλεια: Γιώργος Πολίτης