Σημαντικότατη επιδείνωση του καιρού στην Εύβοια από αύριο Παρασκευή 15/6. Αναλυτική πρόγνωση.

06-14-2018 16:23 / 362 προβολές
Σημαντικότατη επιδείνωση του καιρού στην Εύβοια από αύριο Παρασκευή 15/6. Αναλυτική πρόγνωση.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στον νομό Εύβοιας από αύριο.

Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή 15/6: Άστατος θα καταστεί ο καιρός από αύριο το μεσημέρι - απόγευμα και μετά , με νεφώσεις μη οργανωμένου χαρακτήρα, οι οποίες θα δίνουν διάσπαρτες μπόρες. Αργά το βράδυ , σε τοπικό επίπεδο, οι νεφώσεις θα οργανώνονται περισσότερο και θα δίνουν καταιγίδες, κατά διαστήματα έντονες. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νότιων διευθύνσεων , και αργότερα μεταβλητών , με την ένταση τους να μεταβάλλεται ανάλογα με την εκδήλωση καταιγίδων , κατά κανόνα όμως αυτοί θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και μόνο στο νότιο Ευβοικό και το Κάβο ντόρο θα καταστούν πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και η αίσθηση της ζέστης αυξημένη λόγω της αυξημένης σχ. υγρασίας.

Σάββατο 16/6: Σοβαρή περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται μέσα στο ξημέρωμα, ειδικά στην βόρεια και κεντρική Εύβοια, με καταιγίδες αρκετά έντονες , συνοδευόμενες από πολλούς κεραυνούς και πιθανόν χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τοπικότερου χαρακτήρα και μικρότερης διάρκειας- πλην όμως εξίσου έντονα όπου αυτά εκδηλώνονται- φαινόμενα αναμένονται και στο υπόλοιπο νησί. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή ! Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος, κυρίως κοντά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε πιο βόρειους , γενικά ασθενούς έντασης.

Κυριακή 17/6: Mε τα τωρινά στοιχεία ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η αστάθεια πιο περιορισμένη σε σχέση με το Σάββατο.

Επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης