Πρόγνωση καιρού Αττικής Χριστουγέννων(24-25/12/17) ,υπόλοιπο της ημέρας

12-23-2017 10:00 / 1601 προβολές
Πρόγνωση καιρού Αττικής Χριστουγέννων(24-25/12/17) ,υπόλοιπο της ημέρας

Πετσοκομένος ο πολικός αυλώνας,απο την βίαιη είσοδο του αεροχείμαρρου εξ ατλαντικού και την τάση ζωνικοποίησης,θα διαπεράσει την χώρα μας και σημερα το βράδυ θα διασχίσει η άκρη του και την Αττική.

Σύντομη ατμοσφαιρική διαταραχή,περισσότερο εφετζίδικη για χριστουγεννιάτικη πινελιά.Η προηγούμενη ύπουλη κακοκαιρία δεν είχε καμια σχέση ούτε σε δίαρκεια ούτε σε ένταση.

Υπόλοιπο της ημέρας

Aρκετή συννεφιά κυρίως στους βόρειους ορεινούς όγκους χωρίς να αποκλείονται ασθενή φαινόμενα χιονόνερο η χιόνι στα πιο ψηλά,ανοίγματα του καιρού στα νότια τμήματα κατα διαστήματα.Τις βραδυνές ώρες αναμένονται σοβαρότερα κλεισίματα και 2-3 ώρες πριν τα μεσάνυχτα αναμένεται ξέσπασμα όμβρων στην βόρεια Αττική και κυρίως προς τα ΒΑκά με χιονοπτώσεις εώς τα 400-500m και σε εξάρσεις τοπικά και τα 300m,το σκηνικό του καιρού αυτό θα συνεχιστεί κατα την διάρκεια της νύχτας,υπερβόρεια του νομού θα δουν χιονοπτώσεις προς τα ΒΑκά όμως θα είναι σοβαρότερες.Στο λεκανοπέδιο και κυρίως στα νότια ψιχάλες ή ασθενείς βροχές που όσο βορειοτερα και ανατολικά τόσο ισχυρότερες.

Πρόγνωση καιρου Παραμονή Χριστουγέννων 2017

Εώς και το πρωϊ κατα διαστήματα κλεισίματα στα βόρεια και ανατολικά με όμβρους χιονοπτώσεων εώς τα 300-400m και στα υπόλοιπα βροχή,στον Υμηττό οι χιονοπτώσεις θα ξεκινάνε απο τα 500-700m ,στο λεκανοπέδιο ψιχάλες  και εξάρσεις με ασθενείς όμβρους αλλά και αρκετά μεγάλα ανοίγματα.Μέσα στο πρωϊ τα φαινόμενα θα σταματήσουν ,παρόλα αυτά συννεφιά κατα διαστήματα και αρκετό κρύο θα συντροφέυει την παραμονή Χριστουγέννων,εξαιρετική ευκαιρία για Χριστουγεννιάτικο χιόνι στα βόρεια ορεινά -ημιορεινά της Αττικής,μια που απο τις προηγούμενες ημέρες θα διατηρηθεί.

Άνεμοι: Γενικά απο βόρειες διευθύνσεις 4-6Bf και στα ανατολικά 7 κατα την διάρκεια της νύχτας κυρίως όπου θα γίνουν και πρόσκαιρα θυελλώδης.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 5-10οC, Bόρεια Προάστια: 3..8oC,Υπερβόρεια:1..6οC,Δυτικά προάστια : 5...10oC,,Νότια προάστια:6..11oC

Xριστούγεννα 2017

Λίγα διάσπαρτα νέφη το πρωϊ θα γλιτώσουν τις πιθανότητες ισχυρού παγετού στα παγωμένα χιόνια της ορεινης ημιορεινης βόρειας Αττικής.Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στην συνέχεια με σχεδόν αίθριο ουρανό.

Άνεμοι: BAκοι υποπνέοντες σταδιακά θα ενταθούν στα ανατολικά ,4-5Bf οσο προχωράμε προ το βράδυ τοπικά στα ανατολικά και 6Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 4-15οC, Bόρεια Προάστια: 1..12oC,Υπερβόρεια: 0..10οC,Δυτικά προάστια : 3...14oC,,Νότια προάστια:5..16oC

Επιμέλεια : ΑΜΕ

H ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙΡΟΥ FORECASTWEATHER.GR ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ