Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αύριο Τρίτη 26/06/2018 και στο ν. Αττικής.

06-25-2018 18:53 / 2178 προβολές
Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αύριο Τρίτη 26/06/2018 και στο ν. Αττικής.

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, το οποίο σας προϊδέασε για την επερχόμενη κακοκαιρία και έδωσε μια τάση για την εξέλιξη της στην Αττική, ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για το νομό για αύριο Τρίτη.

Ο καιρός θα είναι ήδη άστατος από τη νύχτα - ξημέρωμα με τοπικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα και στα ανοιχτά του Σαρωνικού. Τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα επεκταθούν και μέσα στο Λεκανοπέδιο και αναμένονται και εκεί βροχές, παροδικά ισχυρές καθώς και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια των Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού αναμένεται ύφεση των φαινομένων, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου από τα νότια/νοτιοδυτικά και προοδευτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Ο νέος αυτός γύρος φαινομένων αναμένεται να απασχολήσει το νομό κατά κύματα έως και αργά τη νύχτα προς την Τετάρτη.

Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα επικίνδυνα χαρακτηριστικά : χαλάζι μεσαίου ή μεγάλου διαμετρήματος, μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα( ειδικά από το απόγευμα και μετά), τοπικές θύελλες , εμφάνιση υδροσιφώνων στα ανοιχτά του Σαρωνικού.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί/βόρειοι στα 3-5 bf , στρεφόμενοι στο δεύτερο μισό της ημέρας σε νοτιοανατολικούς από 4 έως και 6 bf τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέσα στην Αθήνα από 19-27 °C.

Επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης.