Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Βόρεια Ελλάδα το ΣΚ.

02-10-2018 00:35 / 679 προβολές
Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Βόρεια Ελλάδα το ΣΚ.
Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο ο καιρός και στην Β.Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στην Ήπειρο και την Δ.Μακεδονία (ασθενή φαινόμενα και στην Κ.Μακεδονία) που βαθμιαία θα ενταθούν. Από το απόγευμα και προς το βράδυ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα μετατοπισθούν κυρίως στην δυτική και Κ.Μακεδονία και αργά το βράδυ στην Α.Μακεδονία,την Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Πιερίας και της Χαλκιδικής. Χιονοπτώσεις πυκνές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά,στην Ήπειρο και πάνω από τα 1000-1100μ και από το βράδυ στην δυτική και Κ.Μακεδονία ακόμη και πάνω από τα 700-800μ. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ έως 5 και στην Χαλκιδική και το ΒΑ Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ. Από το βράδυ στην ΒΑ Ελλάδα οι άνεμοι θα στραφούν σε Α-ΒΑ με την ίδια ένταση και στην δυτική και Κ.Μακεδονία Β-ΒΔ ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φθάσει το πολύ τους 11-12ο. Σε πτώση από το βράδυ.
Κυριακή: Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιο αξιόλογες στα Ήπειρο,την Δ.Μακεδονία και την ΒΑ Ελλάδα αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στην Μακεδονία και την Θράκη και πάνω από τα 600-700μ. Οι άνεμοι θα πνέουν απο Β-ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή (έως 10-11ο). Κρύο νωρίς το πρωί - νυχτερινές ώρες (μονοψήφιες ελάχιστες και τοπικά παγετός στα ορεινά-ημιορεινά).
Επιμέλεια: Μάρκος Γεωργιάδης.