Σοβαρή υποτροπή του καιρού - Ραγδαίες βροχές και χαλαζοπτώσεις / Πρόγνωση Ελλάδας για Τετάρτη 10/07/19

07-09-2019 14:00 / 5851 προβολές
Σοβαρή υποτροπή του καιρού - Ραγδαίες βροχές και χαλαζοπτώσεις / Πρόγνωση Ελλάδας για Τετάρτη 10/07/19

Σεμερτζίδης Δημήτριος

Θράκη: Άστατος καιρός αρχικά με τοπικές βροχές κυρίως στον βόρειο Έβρο που θα σταματήσουν. Από το μεσημέρι νέα επιδείνωση με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά τμήματα της Ροδόπης και της Ξάνθης. Το απόγευμα θα σημειωθεί μικρή βελτίωση στον καιρό. Αργά τη νύχτα νέα σημαντική υποτροπή, με ισχυρές βροχές γενικευμένου χαρακτήρα. Τα φαινόμενα θα έχουν ραγδαίο χαρακτήρα και ενδέχεται να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα.

Μακεδονία: Το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρα περάσματα βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων, σύντομων γενικά. Τα φαινόμενα σε Σέρρες και Δράμα θα αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Το βράδυ θα σημειωθεί σοβαρή υποτροπή του καιρού, με γενικευμένες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Κατά τόπους θα δημιουργηθούν προβλήματα από τον όγκο του νερού που θα πέσει, ιδιαίτερα σε Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία. Οι χαλαζοπτώσεις επίσης θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ήπειρος: Πρόσκαιρη καταιγίδα θα πρέπει να την επηρεάσει το απόγευμα. Από το βράδυ θα ακολουθήσει άστατος καιρός με περάσματα βροχοπτώσεων. Μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα δυτικά παράκτια τμήματα.

Θεσσαλία: Πρόσκαιρο πέρασμα καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα επέλθει βελτίωση του καιρού, ώσπου τη νύχτα θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα.

Στερεά Ελλάδα: Το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα που θα επηρεάσει την ανατολική Βοιωτία και μέρος της βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ σύντομα και ασθενή. Μετά τα μεσάνυχτα θα επιδεινωθεί σημαντικά ο καιρός στην Αιτωλοακαρνανία με την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη Στερεά αναμένεται πρόσκαιρο πέρασμα βροχοπτώσεων προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Πελοπόννησος: Βελτιωμένος καιρός. Μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά τμήματα.

Αιγαίο Πέλαγος: Αργά τη νύχτα και μετά τα μεσάνυχτα πέρασμα βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων από τα βορειότερα τμήματά του. Τα φαινόμενα στις Σποράδες θα αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα   .    

Ιόνιο Πέλαγος: Πέρασμα πρόσκαιρης καταιγίδας το απόγευμα από τα βόρεια τμήματά του. Μετά τα μεσάνυχτα πρόσκαιρες μπόρες στο σύνολό του με απότομη έναρξη και λήξη.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιάδες γενικά ασθενείς. Σταδιακά θα στρέφονται σε δυτικούς μέχρι 4-5 μποφόρ και μετά τα μεσάνυχτα σε βορειοδυτικούς που στα ανοιχτά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το βράδυ θα ενισχυθούν απότομα. Στο κεντρονότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ. Στο βόρειο θα στραφούν σε βοριάδες που μετά τα μεσάνυχτα και προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε πτώση στην βόρεια Ελλάδα όπου δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Οσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε Θεσσαλία, ανατολική πεδινή Στερεά και ανατολική και νότια πεδινή Πελοπόννησο θα φτάσει το θερμόμετρο τους 38-40 βαθμούς. Στις πεδιάδες της Λακωνίας και της βόρειας Βοιωτίας θα αγγίξει τους 41-42 βαθμούς.


***Ανακοίνωση***

Η ομάδα του Forecastweather θα ανανεώσει το παρών άρθρο εφόσον κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, εντός της Τετάρτης θα δημοσιευθεί νέο άρθρο σχετικά με την πιθανότητα έντονα καιρικά φαινόμενα να επιμείνουν σε τμήματα της χώρας την Πέμπτη 11/07/19

ΠΡΩΙ- ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΒΡΑΔΥ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALPHA