Σταδιακή μεταβολή από μεσοβδόμαδα / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για 29-30/10/19

10-28-2019 14:00 / 93 προβολές
Σταδιακή μεταβολή από μεσοβδόμαδα / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για 29-30/10/19

Τρίτη 29/10/19

Θα εξακολουθήσουν οι καιρικές συνθήκες να είναι εξαιρετικές σχεδόν για το σύνολο της χώρας. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται κατά τόπους σε Ιόνιο και Αιγαίο, ιδιαίτερα στην ανατολική Χαλκιδική. Τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες σε τμήματα του νότιου Ιονίου και της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βοριάδες στα 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνάνε τα 2-3 μποφόρ μετά το μεσημέρι.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες ασθενείς έως μέτριοι. Στα ανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς


 Τετάρτη 30/10/19

Στην ηπειρωτική Ελλάδα γενικά βελτιωμένος καιρός, με εξαίρεση τμήματα της κεντροδυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς και της νότιας Ηπείρου που θα εκδηλώνονται σποραδικές βροχοπτώσεις. Επιπλέον, μπόρες αναμένονται στο κεντρονότιο Ιόνιο. Από τη νύχτα και κυρίως από το πρωινό της Πέμπτης τα φαινόμενα θα μεταφερθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της Ελλάδας, που θα αναλύσουμε σε νεότερο δελτίο μας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στη συνέχεια θα μεταβληθούν σε νοτιοδυτικούς στα 3-4 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες ασθενείς, που στα ανατολικά και βόρεια τμήματα θα είναι μέτριοι. Από τη νύχτα θα ενισχυθούν σημαντικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο (από τη Λήμνο και βορειότερα) φτάνοντας οι βορειοανατολικοί τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Θα εκδοθεί νέο αναλυτικό δελτίο για τις επερχόμενες βροχοπτώσεις, την έκτασή τους και το πού θα εστιάσουν

Σεμερτζίδης Δημήτριος