Συνεχίζεται η αστάθεια στην Κρήτη - Πρόγνωση και εκτίμηση επόμενων ημερών

05-25-2017 19:10 / 1337 προβολές
Συνεχίζεται η αστάθεια στην Κρήτη - Πρόγνωση και εκτίμηση επόμενων ημερών
Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Συνέχεια αστάθειας και αύριο στην Κρήτη , λίγο πιο γενικευμένα , αλλά χωρίς και πάλι πεδινές , παραθαλάσσιες περιοχές και πόλεις , ίσως εκτός Χανίων όπου προς τα Ανατολικά της πόλης μετά το μεσημέρι ίσως χαιδέψουν οι αστάθειες της ενδοχώρας , το Ακρωτήρι , την Σούδα , τον όρμο Αλμυρού και τις παραλίες του , αλλά και περιοχές προς τα Νότια της πόλης του Αγίου Νικολάου , την Αμμουδάρα και το Ίστρος.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεασθούν είναι :

-Λευκά Όρη από Κάνδανο και Ανατολικότερα

-Μία ζώνη σχεδόν ακριβώς στα κεντρικά του νομού Ρεθύμνης από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά , ο Κέδρος

-Ο Ψηλορείτης και οι γύρω περιοχές προς Λάμπη , Μυλοπόταμο , Νότιους πρόποδες 

-Μαλεβύζι πλην παρακτίων και βορειότερων περιοχών , Μονοφάτσι προς Ψηλορείτη , Τέμενος , Γιούχτας και γύρω περιοχές , μία ζώνη η κλασσική περί των υψωμάτων προς Αγία Βαρβάρα , Πρεβελιανά , Καλού , Ρουκάνι , Κυπαρρίσι , Προφήτη Ηλία , Καρακαδιώτισσα , Τεφέλι , Θραψανό , Καστέλλι Αρκαλοχώρι και γύρω περιοχές

-Η μέσα οροσειρά της Δίκτης , το Οροπέδιο Λασιθίου

-Πολύ τοπικά και με πιθανότητα , κάπου μέσα στα Σητειακά βουνά πρόσκαιρα

Οι ώρες καιρικής δραστηριότητος διακρίνονται μεταξύ 11 και 17 , με βαθμιαία επέκταση από τα ορεινά προς χαμηλότερες περιοχές έως τις 13.30 και υποχώρηση περί των 15.30 προς τα ορεινά και πάλι.

Ώρες έξαρσης μεταξύ 14 και 15....Όλα αυτά γενικά , με μικρές αποκλίσεις χρόνων.

Τα φαινόμενα φαίνεται να έχουν την μορφή παροδικών και διάσπαρτων γενικά αλλά ραγδαίων όμβρων με καταρρακτώδη βροχή έστω και μικρής διάρκειας και χαλαζόπτωση πιθανώς , τοπικών βροχοπτώσεων αδιευκρίνιστης έντασης και διάρκειας σε περιοχές μακρύτερα από τους πυρήνες της αστάθειας περί των ορεινών όγκων και των εσωτερικών περιοχών σύγκλισης και σποραδικές μεμμονώμένες αλλά ισχυρές τοπικά καταιγίδες με δυνατά μπουμπουνητά , έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και πτώσεις κεραυνών.

Σε ορισμένες περιοχές όπως Ασκύφου και Νοτιοανατολικά Λευκά όρη , Ψηλορείτη και Ανατολικούς πρόποδες , ενδοχώρα Ηρακλείου προς τα Δυτικά , περί Αφέντη στην Δίκτη , οι καταιγίδες αναμένεται να είναι εντονότερες από κάθε άποψη.
Δεν αναμένονται θέματα ανέμων , πέραν κάποιων ενισχύσεων πρόσκαιρων με ριπαίες πνοές πριν την εκδήλωση και κατά την εκκίνηση των καταιγίδων.....
Τέλος , δεν αναμένεται να επηρεασθούν από φαινόμενα οι Νότια των οροσειρών και βουνών στα Κεντρικά περιοχές , η Δυτική Βορειοδυτική Δυτικά των Χανίων Μεγαλόνησος , Μεσσαρά , Αστερούσια και το Ανατολικό Λασίθι.
Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
Αυξημένη η σχετική υγρασία.

Κλείνοντας , να αναφέρω , το τεράστιο ενδιαφέρον που κρύβει ο καιρός , από το βράδυ της Παρασκευής και από τα Δυτικά.

Διακρίνεται μία σχετική μεταβολή με άστατο καιρό στον νομό Χανίων και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές στα Βορειότερα τμήματα και τις πόλεις και πιθανώς με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα και πολύ έντονη καταιγιδοφόρο δραστηριότητα στο Κρητικό Πέλαγος !!!!!!!
Αύριο αυτά
Καλό σας βράδυ , να είστε καλά και υπομονή , έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας , ο καιρός όχι μονάχα δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί , αλλά έπονται χειρότερα μάλλον.

Με εκτίμηση Σπυριδάκης Σάββας