Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην χώρα και αύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Αναλυτική πρόγνωση(+Χάρτης)

09-06-2016 23:19 / 3852 προβολές
Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην χώρα και αύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Αναλυτική πρόγνωση(+Χάρτης)
Συνεχίζεται και αύριο η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας.


Πιο αναλυτικά:


Βραδινές ώρες Τρίτης-Νυχτερινές ώρες Τετάρτης: Η Δυτική χώρα θα συνεχίσει να βλέπει βροχές οι οποίες μάλιστα κατά τόπους θα είναι έντονες. Βροχές θα σημειώνονται, μεταξύ άλλων, στην Βόρεια και στην Κεντρική χώρα.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δωθεί κατά την νύχτα στις παρακάτω περιοχές: Δυτική Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και πιθανώς Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, κόλπος Κυπαρρισίας, Αρκαδία, Λακωνία.Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία αρχικά και στην συνέχεια στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας δηλαδή στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.
Στις παραπάνω περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις με συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων.


Πρωινές ώρες: Επιδείνωση του καιρού τα ξημερώματα στο Ιόνιο(κυρίως βόρειο) και σε τμήματα της Ηπείρου. Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες στην Πελοπόννησο αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. Πιο ήπια φαινόμενα στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά πλην της Θράκης, όπου δεν θα εκδηλωθούν καθόλου.

 

Μεσημεριανές-Απογευματινές ώρες: Ύφεση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα στα Δυτικά και σταδιακά θα αρχίζουν να περιορίζονται ανατολικότερα της Πίνδου. Αστάθειες θα εκδηλώνονται στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στην Θεσσαλία.

 

Βραδινές ώρες: Αποδυνάμωση των φαινομένων και στις υπόλοιπες περιοχές(Δυτικά τμήματα Μακεδονίας, Θεσσαλία). Θα εκδηλώνονται με πολύ πιο ήπιο και τοπικό χαρακτήρα.

 

Άνεμοι στο Ιόνιο Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 3-5 και τοπικά και 6 μποφόρ(εξασθένηση το βράδυ).
Παρόμοια η κατάσταση και στο Αιγαίο.

Ισχυροί ριπαίοι άνεμοι θα πνέουν κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων στην Δυτική-Κεντρική Μακεδονία.

Θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

 

Ν.Αττικής: Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες(κυρίως στα Δυτικά του νομού). Συννεφιά την υπόλοιπη μέρα με λίγες πιθανότητες για κάποια ασθενή βροχόπτωση.
Άνεμοι Νότιοι-Νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ στον Σαρωνικό και θερμοκρασία όχι πάνω από 27-28 βαθμούς.

 

Ν. Θεσσαλονίκης: Τοπικές μπόρες θα εκδηλώνονται και εδώ με έμφαση στα ορεινά του νομού. 
Άνεμοι Νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και μέγιστες θερμοκρασίες στους 24-25 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση στα Ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου. Την Παρασκευή, οι βροχές θα εντοπίζονται στους ορεινούς όγκους, ενώ το Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση(θα ενημερωθείτε και αύριο).

Καλό σας βράδυ.

Η ομάδα του forecastweather.gr

Χάρτης: Γιάννης Σταματάκης