Συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη 24/08 οι αστάθειες στην χώρα. Αναλυτική πρόγνωση.

08-23-2016 23:49 / 1854 προβολές
Συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη 24/08 οι αστάθειες στην χώρα. Αναλυτική πρόγνωση.

Καλησπέρα σας.
Και αύριο Τετάρτη 24/08 θα συνεχιστεί ο ασταθής καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά:
Νυχτερινές ώρες: Αρχικά τοπικές μπόρες ασθενούς έως μέτριας έντασης θα σημειώνονται στο βόρειο Ιόνιο, στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, στα βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, στην Δυτική Μακεδονία και στην Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία.
Με την ανατολή του ηλίου θα εξακολουθούν να σημειώνονται τοπικές μπόρες στις παραπάνω περιοχές και επιπλέον και στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι το ύψος του νομού Πέλλης.
Παρακάτω οι νομοί που θα επηρεαστούν τοπικά τις νυχτερινές ώρες:
Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτης, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας(μικρή πιθανότητα) Αχαΐας, Αρκαδίας(πολύ τοπικά), Τρικάλων, Καρδίτσης, Λάρισσης(πολύ τοπικά), Μαγνησίας(πολύ τοπικά), Πιερίας, Πέλλης, Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλωρίνης, Θεσσαλονίκης(μικρή πιθανότητα), Χαλκιδικής(μικρή πιθανότητα), Λευκάδας, Κεφαλληνίας.
Κατά τόπους θα σημειώνονται τοπικές καταιγίδες.

Πρωινές ώρες: Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να σημειώνονται κατά διαστήματα στα Δυτικά Ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν με την Δυτική Θεσσαλία και την Δυτική Μακεδονία να επηρεάζονται τοπικά.

Μεσημεριανές ώρες: Και πάλι η Ήπειρος, τα Ιόνια νησιά, η Δυτική Στερεά, η Δυτική και η Κεντρική Πελοπόννησος θα δέχονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Μάλιστα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κατά τόπους.
Στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία, αλλά και στην Κεντρική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλώνονται πιο τοπικά και πιο ασθενή φαινόμενα. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και τμήματα του νομού Βοιωτίας και η Δυτική Αττική.

Βραδινές ώρες: Με την δύση του ηλίου και κυρίως στα Δυτικά θα περιοριστούν οι βροχές. Υπαρκτό το ενδεχόμενο να διατηρηθούν μέχρι αργά το βράδυ κάποιες τοπικές μπόρες στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Ήπειρο και στην Θεσσαλία.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο κυρίως Βόρειοι-Βορειοανατολικοί στα 4-6 και στα Κεντρικά τοπικά και 7 μποφόρ.(εξασθένηση το βράδυ)
Στο Αιγαίο το μελτέμι θα φτάνει τα 5-7 μποφόρ και τοπικά στην Νότια Εύβοια και στις βόρειες Κυκλάδες και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ ανεκτά επίπεδα σε περιοχές που θα βρέχει το μεσημέρι, ενω στις περιοχές όπου δεν θα επικρατούν ισχυροί άνεμοι και δεν θα σημειώνονται φαινόμενα οι μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 32-34 βαθμούς και τοπικά και τους 35.

Περιορισμός των ασταθειών προβλέπεται την Πέμπτη, με κάποια φαινόμενα να εκδηλώνονται στα Δυτικά Ηπειρωτικά, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά(πλην της Αττικής).

Ακόμη μεγαλύτερος ο περιορισμός της αστάθειας την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη και δεν δείχνει να μεταβάλλεται σημαντικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).