Τάση καιρού Μ.Εβδομάδα,πρώτη εικόνα για το Πάσχα 2019

04-15-2019 20:17 / 1317 προβολές
Τάση καιρού Μ.Εβδομάδα,πρώτη εικόνα για το Πάσχα 2019
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση του καιρού  καθώς πλησιάζει η Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα.Όπως όλα δείχνουν απο την Μ.Εβδομάδα μας εγκαταλείπουν οι ψυχρότερες αέριες μάζες,που όπως φαίνεται το Σαββατοκύριακο του Λαζάρου-Βαϊων θα έχουμε το peak της ψυχρής μεταφοράς στο Αιγαίο,αντίθετα η Δυτική Ελλάδα θα έχει ανοιξιάτικο και πιο ζεστό καιρό.
Απο την Δυτική Ευρώπη παρατηρούμε λιμνάζουσες ψυχρές αέριες μάζες να εγκλωβίζονται προς την δυτική μεσόγειο-Ιβηρική.
Η παραπάνω εξέλιξη θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό μεταφοράς πολύ θερμών αερίων μαζών απο την Αφρική προς την κεντροανατολική μεσόγειο.
Έτσι αναμένουμε την Μ.Εβδομάδα την έλευση αυτών των θερμών αερίων μαζών κυρίως προς το τέλος της.Αρχικώς αναμένεται επικράτηση ηλιόλουστου καιρού με μέγιστες που θα φθάνουν και στους 25-27οC σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές.Όσο προχωράμε προς το πέρας της Μ.Εβδομάδας διαφαίνεται μεταφορά σκόνης απο την Αφρική υψισυννεφιά πιθανόν και έλευση νοτιάδων.
Το Μ.Σάββατο εώς το Πάσχα με τα πρώτα δείγματα διακρίνουμε γενικά καλό καιρό με θερμοκρασίες λίγο μεγαλύτερες για την εποχή στα νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα είναι επί το πλείστον ηλιόλουστος στα ηπειρωτικά εντοπίζουμε πιθανότητες άστατου καιρού κυρίως όσο προχωράμε ΒΔκότερα.To να έχουμε έλευση κάποιας σοβαρής διαταραχής που θα μπορέσει να χαλάσει τον καιρό εκτεταμένα καθώς και την τέλεση των Πασχαλινών εθίμων συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες!
Αρκετή ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες κοντα στο 25οC το μεσημέρι ,και με πιθανότητες για άστατο καιρό σε κάποια ηπειρωτικά είναι το πιθανότερο σενάριο για το Πάσχα.
Ενισχυμένοι άνεμοι που να προκαλέσουν προβλήματα ή χαμηλές θερμοκρασίες που να χαλάσουν τον καιρό αυτών των ημερών συγκεντρώνουν λιγοστές πιθανότητες εώς μηδενικές. 
Λεπτομέρειες και πιο συγκρεκριμένα πράγματα για την πορεία του καιρού θα έχουμε τις επόμενες,ημέρες.
Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας