Έκτακτο δελτίο για μεγάλο μέρος του Αιγαίου τις επόμενες ώρες,nowcast Αττικής(29/12/17[17:23])

12-29-2017 17:09 / 6072 προβολές
Έκτακτο δελτίο για μεγάλο μέρος του Αιγαίου τις επόμενες ώρες,nowcast Αττικής(29/12/17[17:23])

Το μέγιστο της ψυχρής μεταφοράς στην ανώτερη τροπόσφαιρα εισβάλει και ανατολικά της χώρας,μας ταυτόχρονα μικρότερες ατμ.διαταραχές(short waves troughs) ,απο τα νότια της Πελοποννήσου αναμένεται να επιδεινώσουν σημαντικά τον καιρό σε μεγάλο μέρος εντός του Αιγαίου με κύριες περιοχές τις κυκλάδες και προς το ξημέρωμα σε νησιά του Αν.Αιγαίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΦΟΡΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΝΗΣΙΑ ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ

-Κοντά στα μεσάνυχτα ξέσπασμα ισχυρών βροχών και καταιγιδών σε δυτικές και βόρειες κυκλάδες,καθώς και περιοχές κοντά στον Ν.Ευβοϊκό και κάβο ντόρο.

- 03:00-08:00. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανά πλυμμηρικά επισόδεια σε νησιά του Αν.Αιγαίου καθώς και βόρεια των Κυκλάδων,Μυτηλίνη,Χίος και Λήμνος ιδιαίτερη προσοχή

Bροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης-Δωδεκάνησα χωρίς να αποκλείεται να προσεγγίζει ΝΑκές περιοχές της Αττικής.


Nowcast Αττικής επόμενες ώρες εώς το ξημέρωμα 30-1-17

Σταδιακά θα συννεφιάζει στην Αττική και αναμένεται οριακά να βρεθούμε στο άκρο της κακοκαιρίας του Αιγαίου την νύχτα,πιθανές βροχές κυρίως όσο πάμε ΝΑκότερα χωρίς να αποκλείονται και καταιγίδες,απομακρυσμένη παρατήρηση ηλεκτρισμού αναμένεται απο ΝΑκές ακτές της Αττικής.

Γενικά υπάρχει μια τάση για απρόβλεπτη κυκλογέννεση εντός Αργοσαρωνικού που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα,αλλά αυτές οι καταστάσεις δεν προβλέπονται ,απλώς σας δίνουμε ,ότι η βραδυά στην Αττική δεν θα είναι και τόσο Αθόρυβη.

Όσον αφορά κάποιους φίλους που ρωτάνε την πιθανότητα να χιονίσει Πάρνηθα εαν ο υετός έπιανε συνολικά θα μπορούσε να δώσει χιονόπτωση στην Πάρνηθα με την μορφη χιονοχάλαζου,αλλά σε αυτην την περιοχή δύσκολα φαίνεται ασταθειουετός.

Επιμέλεια : Εκμέρους του ΑΜΕ ,Θεόδωρος Γκέσουρας