Σταδιακή βελτίωση και στην ανατολική Ελλάδα πρόγνωση Αττικής,Θεσσαλονίκης-Ελλάδος ,επόμενες ώρες

02-06-2016 09:00 / 1330 προβολές
Σταδιακή βελτίωση και στην ανατολική Ελλάδα πρόγνωση Αττικής,Θεσσαλονίκης-Ελλάδος ,επόμενες ώρες
Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός  τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, όμως δεν θα λείψουν έως περίπου το απόγευμα κάποια φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πιο αναλυτικά : Αύριο η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια, νώρις το πρωί στην Αττικοβοιωτιά και την Εύβοια θα έχουμε βροχές στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 500 μ. Βρόχες θα έχουμε στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες αύριο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, από το μεσημέρι και μετά στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια και σχεδόν σε όλο το Αιγαίο τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Μόνο στην Β. Κρήτη θα έχουμε κάποιες βροχές, οι οποίες και εδώ θα σταματήσουν το απόγευμα, κι έτσι το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά σχεδόν παντού.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά Β 5-6 βαθμιαία 3-4 μπ. στο Αιγαίο θα έχουμε Θυελλώδεις ανέμους φτάνοντας τα 6-7 στο βόρειο Αιγαίο με εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ κυρίως στο κεντρικό και νότιο αιγαίο θα έχουμε Β 7-8 τοπικά 9 ίσως ρίπες και 10 μποφόρ, πάντως από το απόγευμα οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές. Θερμοκρασία : προσοχή στον παγετό αύριο το πρωί στην βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχουμε και -7-8 βαθμούς, ενω από -2..11 θα δείξει το θερμόμετρο στα πεδινά-παράκτια της βόρειας χώρας, από 2..11 στα ηπειρωτικά, από 4...12 στα δυτικά και από 5..11 στο Αιγαίο, αλλά η αίσθηση του κρύου στο αιγαίο και γύρω από το πέλαγος θα είναι αισθητή υπολογίστε 5-6 βαθμούς κάτω από ότι βλέπετε στον χάρτη.

 
ΑΤΤΙΚΗ :
Μέσα στην νύχτα θα έχουμε βροχές στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά, πρόσκαιρα και ήμιορεινά ενδεικτικό το υψόμετρο πάνω από τα 450 μ. Έτσι λοιπόν αύριο νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πέρασμα βροχής στα πεδινά-παράκτια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ενδεικτικό το υψόμετρο πάνω από τα 500-550 μ, στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής θα έχουμε μόνο τοπικές συννεφιές. Πάντως σχετικά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί θα βγεί ο ήλιος με λιγότερα σύννεφα, οι άνεμοι Β 7-8 μπ. στα ανατολικά με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως από το απόγευμα προς το βράδυ, και η θερμ. 4....11  
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : Πάρα πολύ καλός ο καιρός με ήλιο θα ξεκινήσει η ημέρα που καλή ποιότητα στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στα αστικά κέντρα ( π.χ Αθήνα, Θεσσαλονίκη ) ίσως εμφανιστούν λίγα σύννεφα κατά τόπους, άνεμοι ΒΔ 5-6 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία 3....10, το πρωί στα ορεινά ( π.χ Πολύγυρος, Χορτιάτης ) θα έχουμε παγετό -3,-4 τοπικά.

Εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος