Τοπικά φαινόμενα την Μεγάλη Δευτέρα με σημαντική βελτίωση έπειτα / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το διάστημα 02/04/18-04/04/18.

04-01-2018 15:53 / 1255 προβολές
Τοπικά φαινόμενα την Μεγάλη Δευτέρα με σημαντική βελτίωση έπειτα / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το διάστημα 02/04/18-04/04/18.
02/04/18
Αρχικά κατά τα ξημερώματα αναμένονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα με περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα, ιδίως σε κεντροβόρεια Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνια νησιά και κεντρική και δυτική Πελοπόννησο. Ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε βόρεια Ήπειρο και δυτική Μακεδονία άνω των 800μ με γρήγορη βελτίωση.  Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός.
 Το μεσημέρι θα σχηματιστούν νεφώσεις στην ορεινή ανατολική Μακεδονία και αργότερα στην Θράκη, που ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρους ασθενείς όμβρους με γρήγορη παύση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει βελτιωμένος.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 μποφόρ
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση σε κεντροδυτικές Κυκλάδες, Κρητικό και Θρακικό Πέλαγος. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι εντάσεις θα κυμαίνονται στα 5-6 μποφόρ μέχρι το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Στους 17-19 βαθμούς οι μέσες μέγιστες στα ηπειρωτικά τμήματα.

 
03/04/18
Αίθριος καιρός στο σύνολο της χώρας. Από το απόγευμα θα πλησιάσουν νεφώσεις στην ανώτερη τροπόσφαιρα με την χαρακτηριστική γαλακτώδη όψη εκ δυσμάς άνευ σημασίας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς
Στο Αιγαίο από το ύψος της Λήμνου και του Θρακικού Πελάγους και δυτικότερα θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί μέχρι τα 3-4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν βοριάδες που από το ύψος της Μυτιλήνης και νοτιότερα θα φθάνουν τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο, φθάνοντας τοπικά και τους 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, τους 20-21 της βόρειας.

04/04/18
Παροδικές νεφώσεις στην ανώτερη τροπόσφαιρα, κατά περιόδους ίσως λίγο πιο αυξημένες στα νησιά του Αιγαίου. Γενικά σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρη την χώρα και συνέχιση της καλοκαιρίας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς
Στο βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς, ενώ στο υπόλοιπο κεντρικό και νότιο βοριάδες μέχρι τα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο. Μέγιστες που θα φθάνουν τους 22-23 βαθμούς σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κατά τόπους σε Αιτωλοακαρνανία, βορειοδυτική Πελοπόννησο και Βοιωτία θα αγγίξει τους 25 βαθμούς

Σεμερτζίδης Δημήτρης