Τοπικές βροχές αύριο Τετάρτη- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

11-06-2018 00:00 / 633 προβολές
Τοπικές βροχές αύριο Τετάρτη- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη ο καιρός, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε τμήματα της δυτικής, βορειοδυτικής και νότιας χώρας, με τοπικές βροχές, και σποραδικές καταιγίδες στις παράκτιες - νησιωτικές περιοχές, ενώ συννεφιά βορείου ρεύματος θα επικρατεί στα περισσότερα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. 

Πιο αναλυτικά, το πρωί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και  την ανατολική Θεσσαλία περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα διατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και σε περιοχές που πρόσκεινται σε ορεινούς όγκους είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Αίθριος καιρός αναμένεται αρχικά στην υπόλοιπη χώρα πλην του κεντρικού και Ιονίου, όπου θα επικρατούν νεφώσεις , οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Τις βραδινές - νυχτερινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην δυτική Στερεά, την Ήπειρο και την δυτική  και νότια Πελοπόννησο και θα είναι κατά κανόνα βροχές παροδικού χαρακτήρα και ασθενούς έως μέτριας έντασης. 

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και την Πέμπτη στα δυτικά και νότια, όπου μάλιστα στο πρώτο μισό της ημέρας, τα φαινόμενα στην νότια -κεντρική Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι ισχυρά. 

Οι άνεμοι αύριο Τετάρτη θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι - βορειοανατολικοί στα 4-6 bf και στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 2-3 bf, στρεφόμενοι στη συνέχεια σε νοτιοδυτικούς με παρόμοια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.