Τοπικές βροχές και καταιγίδες αύριο στο Νομό Αττικής. 8/9/2018

09-07-2018 13:03 / 1684 προβολές
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αύριο στο Νομό Αττικής. 8/9/2018

Αξιόλογη αστάθεια αύριο Σάββατο στο νομό Αττικής.

Διαταραχή της μέσης τροπόσφαιρας αναμένεται αύριο να διαμορφώσει ιδιαίτερα ασταθείς αέριες μάζες στην ανατολική Ελλάδα , με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων , κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα πρώτα ψήγματα αστάθειας κάνουν την εμφάνιση τους σήμερα , ωστόσο αύριο η κατάσταση θα είναι πιο σοβαρή. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται και η Εύβοια( κυρίως κεντρική και ανατολική) και η Αττική, για την οποία ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση :

Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια , ωστόσο βαδίζοντας προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις , ιδιαίτερα στα τμήματα της Πάρνηθας και της Πεντέλης που πρόσκεινται στο Λεκανοπέδιο, και προοδευτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Σε περιοχές των βορείων / ανατολικών προαστίων και στην ανατολική Αττική , τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Η αστάθεια θα διατηρηθεί και τις πρώτες βραδινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα να αναπτύσσονται πυρήνες καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο , ιδιαίτερα προς την πλευρά του νότιου Ευβοικού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις , ασθενείς και προοδευτικά θα στραφούν σε βόρειους με παρόμοια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 23 έως 31 oC.

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης