Χαλκιδική: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Νικήτη από την Θεομηνία.

06-27-2018 16:21 / 1902 προβολές
Χαλκιδική: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Νικήτη από την Θεομηνία.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλήφθηκαν οι καταστροφές που προξένησε στη Νικήτη η χθεσινή κακοκαιρία.


Εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν στα δίκτυα ομβρίων, ύδρευσης και αποχέτευσης και σε άλλες υποδομές, ενώ υπέστησαν ζημιές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής επιχειρούν σε όλα τα σημεία για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

"Είμαστε με δεκάδες μηχανήματα στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα, εργαζόμαστε ακατάπαυστα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο θα επέλθει η κανονικότητα και η ασφάλεια" ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.


O βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς σχολίασε: "Για άλλη μια φορά η Χαλκιδική βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας. Οι πολίτες δοκιμάζονται, μετρούν τις πληγές τους. Εύχομαι ο κρατικός μηχανισμός να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων".Οι κάτοικοι των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία της 26ης Ιουνίου μπορούν να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες, ενώ κλιμάκια του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας ξεκίνησαν να καταγράφουν τις ζημιές και  πραγματοποιούν αυτοψία.

Η χθεσινή έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Φωτογραφίες και βίντεο από τις χθεσινές πλυμμήρες:

Πηγή: halkidikinews.gr