Χειμερινές πινελιές στον καιρό της Αττικής τις επόμενες μέρες. Αναλυτική πρόγνωση έως και το Σάββατο.

11-15-2018 16:03 / 882 προβολές
Χειμερινές πινελιές στον καιρό της Αττικής τις επόμενες μέρες. Αναλυτική πρόγνωση έως και το Σάββατο.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και στην πρωτεύουσα ήδη από τις επόμενες ώρες , αρχικά με πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένο βοριά και στη συνέχεια με αρκετές βροχές. Αναλυτικά:

Υπόλοιπο ημέρας(σήμερα): Nεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού , όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 bf και η θερμοκρασία τις βραδινές ώρες θα κυμανθεί από 8 έως 14 oC ( η ελάχιστη αφορά τα υπερβόρεια προάστια).

Αύριο Παρασκευή: Λίγες Νεφώσεις παροδικά αυξημένες , οι οποίες το πρωί στα βόρεια θα πυκνώσουν περαιτέρω και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Έπειτα από μια μεγάλη παύση των φαινομένων, ο καιρός δείχνει να ξανακλείνει από το απόγευμα και να εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως το πρωί και το βράδυ στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω από τα 1100-1200μ. 'Ανεμοι βορειοανατολικοί στα 3-5 bf και θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο από 9 έως 13 oC. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη.

Σάββατο: Πυκνή συννεφιά περιμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος του νομού , η οποία προοδευτικά αναμένεται να δώσει παροδικές βροχές, πιθανόν αξιόλογες. Νωρίς το πρωί αναμένεται να χιονίσει στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω από τα 1100μ , όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα χιονιού δείχνουν να περιορίζονται αυστηρά στις κορυφές των βουνών.

Για την Κυριακή περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στο νομό Αττικής , με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. 

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης