Χειμερινό σκηνικό στην Αττική αύριο Πέμπτη. Πρόγνωση καιρού Πέμπτης και Παρασκευής 6-7/12.

12-05-2018 13:00 / 2136 προβολές
Χειμερινό σκηνικό στην Αττική αύριο Πέμπτη. Πρόγνωση καιρού Πέμπτης και Παρασκευής 6-7/12.

Αλλάζει πρόσκαιρα το σκηνικό του καιρού στην Αττική από σήμερα το βράδυ , με τη συννεφιά να πυκνώνει , τον βοριά να ενισχύεται σημαντικά και την θερμοκρασία να πέφτει αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ενδέχεται μάλιστα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά.

Χειμερινό σκηνικό περιμένουμε στον νομό αύριο Πέμπτη , με πυκνή συννεφιά βορείου ρεύματος, η οποία το ξημέρωμα και νωρίς το πρωί αναμένεται να δώσει παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά και προοδευτικά στα βορειοδυτικά του νομού, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στην Πάρνηθα , τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη από τα 1000μ και πάνω και γρήγορα από τα 750-800μ και πάνω.

Μέσα στην Αθήνα θα επικρατεί παροδική συννεφιά η οποία όσο νοτιότερα κινούμαστε τόσο πιο περιορισμένη θα είναι , ενώ ασθενείς βροχές φαίνεται να δέχονται τα βόρεια προάστια που πρόσκεινται στην Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4-6 bf και στα ανοιχτά του ν. Ευβοικού στα 7 bf , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 7 έως 10oC. Στα βόρεια θα είναι 2-3 oC χαμηλότερη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα ξεκινήσει συννεφιασμένος , ιδίως στα βόρεια τμήματα, όπου νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο , ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν από τα 700μ και πάνω. Μέσα στην ημέρα , ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί στα 2-4 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 6 έως 15 oC. Στα βόρεια του νομού , η ελάχιστη θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη και η μέγιστη 2-3 oC χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΑΦΙ

παρνηθα 1

παρνηθα 2

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης