Υποτροπή του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Δευτέρα 13/05/19

05-12-2019 14:00 / 896 προβολές
Υποτροπή του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Δευτέρα 13/05/19

Ιόνιο Πέλαγος: Αρχικά καταιγίδες στα βόρεια τμήματά του με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σταδιακά εντός της ημέρας, και κυρίως μετά το απόγευμα θα επεκταθούν στα κεντρονότια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ήπειρος: Τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια τμήματα θα είναι ισχυρά (ιδιαίτερα στα παραθαλάσσια).

Μακεδονία: Αρκετά βροχερός ο καιρός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας στα δυτικά της τμήματα με πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αναμένονται κατά περιόδους περάσματα ασθενών βροχοπτώσεων που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Το βράδυ τοπικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία.

Θράκη: Αστατος καιρός. Εναλλαγές τοπικών βροχοπτώσεων και βελτιωμένων καιρικών συνθηκών.

Θεσσαλία: Αστατος καιρός. Σημαντικά βροχερός στα δυτικότερα τμήματα (Τρίκαλα, Καρδίτσα κτλ) όπου και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στα κεντρικά τμήματα τοπικές βροχές και μπόρες, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι-απόγευμα ενώ τα ανατολικότερα αναμένεται να επηρεαστούν το λιγότερο.

Στερεά Ελλάδα: Kαταιγίδες κατά περιόδους στην Αιτωλοακαρνανία που ενδέχεται να αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη Στερεά άστατος καιρός. Το μεσημέρι και αργά τη νύχτα αναμένονται δύο περάσματα βροχοπτώσεων και όμβρων, κυρίως στους Νομούς Βοιωτίας και Αττικής.

Πελοπόννησος: Αστατος καιρός. Τοπικές βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματά της, που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Από αργά το βράδυ  και προς τα μεσάνυχτα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες στα δυτικά της τμήματα.

Αιγαίο Πέλαγος: Αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στα νοτιοανατολικά του τμήματα. Αστατος καιρός σε Κυκλάδες και βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο. Αναμένονται πρόσκαιρα περάσματα βροχοπτώσεων από το μεσημέρι και μετά, κατά βάση ασθενών.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 6-7 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί στα 4-5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στην βορειοδυτική Ελλάδα. Στη δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς και την Ήπειρο τους 19. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η πτώση θα είναι μικρότερη. Τμήματα της Θράκης θα αγγίξουν και πάλι τους 25-27 βαθμούς.

Σεμερτζίδης Δημήτριος