Υποτροπη του καιρου τις επομενες ωρες στην βορεια χωρα!

01-09-2017 00:00 / 1829 προβολές
Υποτροπη του καιρου τις επομενες ωρες στην βορεια χωρα!

Προγνωση καιρου Μακεδονιας Δευτερα 9/1/2017 Η πρώτη μέρα της νέας εβδομάδας θα κυλίσει στην δυτική Μακεδονία με νεφελώδη καιρό ήδη από το πρωί ενώ μετά το μεσημέρι τα σύννεφα θα πυκνώσουν αρκετά αφήνοντας τοπικές νιφαδοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Στην κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά, πιο πυκνή στα ανατολικότερα τμήματά της όπου εκεί θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα ασθενούς όμως έντασης. Προς το απόγευμα και έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν αργά να κινούνται προς τα δυτικά και προς τα μεσάνυχτα χιονόπτωση θα αρχίσει και στην Θεσσαλονίκη. Τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις θα έχουν τα ορεινότερα της Χαλκιδικής αλλά και τα πόδια της έως μηδενικό υψόμετρο. Στην ανατολική Μακεδονία θα πρέπει τις αμέσως επόμενες ώρες να αρχίσουν να εκδηλώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι και την θάλασσα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος της μέρας εκεί και θα είναι τοπικά πιο έντονα κοντά σε ορεινούς όγκους. Λόγω του ψύχους που υπάρχει οτι πέφτει θα είναι χιόνι παντού, ενώ χιονοστρώσεις θα δουν όλες οι πόλεις που θα επηρεαστούν καθώς ότι πέφτει θα μένει. Η θερμοκρασία στην δυτική Μακεδονία από -18 έως -2 βαθμούς, στην κεντρική από -12 έως -2 βαθμούς και στην ανατολική από -13 έως -1 βαθμό. Οι άνεμοι κυρίως βόρειοι στα 3 μποφόρ και μόνο στην κοιλάδα του Αξιού θα πνέει ένας Βαρδάρης στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Προγνωση καιρου Θρακης Δευτερα 9/1/2017 Με πυκνή συνεφιά θα ξημερώσει η μέρα στην Θράκη που ήδη από το πρωί θα δίνει ασθενείς χιονοπτώσεις, τοπικά ίσως λίγο πιο έντονες. Και εδώ λόγω του ψύχους ότι πέφτει θα είναι χιόνι και θα στρώνει αμέσως. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με αυξομειώσεις μέχρι και τα μεσάνυχτα. Χιονοστρώσεις αναμένονται και μέσα στις μεγάλες πόλεις της Θράκης τοπικά έως και λίγο πάνω από 10 πόντοι. Η θερμοκρασία από -12 έως -4 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΑ στα 4-5 και στα παράκτια τμήματα έως 6 μποφόρ.

Προγνωση καιρου ΒΑ Αιγαίου Δευτέρα 9/1/2017 Με συνεφιά θα κυλίσει η μέρα στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου η οποία θα δίνει ασθενή φαινόμενα με την μορφή βροχής/χιονόνερου στα παράκτια τμήματα ενώ τα εσωτερικότερα και ψηλότερα τμήματα των νησιών θα δεχτούν ασθενείς χιονοπτώσεις που θα καταφένουν όμως να αφήσουν μια υποτιπώδη χιονόστρωση. Η θερμοκρασία από -4 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι το πρωί ΒΑ στα 4 μποφόρ για να στραφούν γρήγορα σε ΝΑ με τις ίδιες εντάσεις.

Πρόγνωση - Τάσος Κουρτζιάκης